20 februari 2018

Aromatherapie

Met de essentiële oliën van Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.) en doTERRA ondersteun ik mijn massagebehandelingen, voedingsconsulten en mijn lessen Yin yoga en Qigong. De oliën zijn een aanvulling bij specifieke klachten of ter ondersteuning van de lessen. Daarnaast kan een gekozen olie ook (door)gebruikt worden in de thuissituatie. Met regelmaat geef ik workshops over de oliën. Dit kan bij jou thuis of bij mij in de praktijk. Wil je meer informatie over de oliën of de workshops of een afspraak maken voor een workshop bij jou thuis, dan hoor ik dit graag. Wil je op de hoogte blijven van alle ins and outs van diverse oliën? Volg dan vanaf nu mijn speciale Facebook pagina ‘Oil your life’.

Essentiële oliën van doTERRA
Wanneer ik essentiële oliën gebruik tijdens de behandelingen zijn deze ter ondersteuning. Doordat de oliën heel geconcentreerd zijn is de werking krachtig en is het zuinig in gebruik. Van citroen bijvoorbeeld zit de meest werkzame stof in de schil, terwijl meestal het sap gebruikt wordt. De olie gedestilleerd uit de schil is 50 tot 70% krachtiger door de concentratie.

Het gebruik van de olie
Een olie is aan te brengen op de huid, in te nemen (na overleg), te inhaleren via je handen of in de diffuser. De oliën zijn geschikt voor iedereen en kunnen tevens preventief werken. Maar ze zijn zeker ook heel goed in te zetten bij langdurige klachten, zwangerschap, na een bevalling, bij baby’s en kleine kinderen en hooggevoeligheid (H.S.P.). Eén druppel verdunde lavendel doet wonderen bij een onrustige baby. En bij een kindje met ademhalingsproblemen werkt de Breathe in de diffuser. Voor het vergroten van je nachtrust kun je een druppel lavendel op je kruin aanbrengen voor het slapen gaan.

Er zijn voor iedereen diverse mogelijkheden in aanpak te bedenken.

Workshops over Aromatherapie
In mijn praktijk organiseer ik basisworkshops waarin je uitleg krijgt over etherische olie, waarom te gebruiken, wat het doet, hoe te gebruiken en ruiken, proeven, voelen, etc. Ook geef ik vervolgworkshops waarin een aantal specifieke oliën toegelicht worden en krijg je de mogelijkheid tot het maken van een huidverzorgingsproduct, roller of spray. Uiteraard passend bij de wens(en) en/of klacht(en) die je hebt.

Geschikt voor iedereen
Doordat de oliën makkelijk in gebruik zijn, kun je ze goed integreren in het gezin. Voor elke wens of klacht in een gezin is er een geschikte olie te gebruiken. Zodoende kun je op een natuurlijke manier allerlei kwaaltjes en klachten bestrijden.

Zelfs in ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën.

Wil je meer weten over de oliën en heb je interesse in een workshop? Dan kun je je gegevens achterlaten op mijn contactpagina. Vervolgens plannen we een datum. Dit kan bij jou thuis of op een andere locatie. Je nodigt een aantal gasten uit en ik geef de workshop. Laagdrempelig, leerzaam, zonder verplichtingen èn bovenal gezellig. Je mag mij ook rechtstreeks mailen.

Als je meer wilt weten over etherische oliën bekijk dan eens onderstaand filmpje:

De volgende oliën gebruik ik veel in mijn praktijk, bij cliënten en in mijn thuissituatie:

Ademruimte met “Breathe”
De Breathe opent en verzacht het weefsel van het ademhalingsstelsel en de huid. Bovendien werkt het tegen bacteriën en virussen die via de lucht overdraagbaar zijn. Ook ondersteund het in een rustige slaap. Bijvoorbeeld bij snurken doe je een druppel onder de voetzool voor het slapen gaan.

Detox met Citroen
Ten eerste heeft citroen een krachtige reinigende werking zowel uitwendig als inwendig. Bovendien heeft het een positieve invloed op de bloedvaten, het hart, je zenuwstelsel, emotionele balans en de huid. Zo smaakt een druppel citroen olie heerlijk in een glas water. En het reinigt ook nog eens je lichaam!

Spierontspanning met “Deep blue”
De Deep blue heeft een zeer positieve invloed heeft op spieren, botten en gewrichten. Het gebruik heeft een verzachtende werking bij spierpijn en pijnlijke gewrichten. Bovendien geeft het gebruik van deze olie tijdens een (sport)massage een nog sneller herstel bij verrekking, kneuzingen en ontstekingen.

Spijs verteren en verwerken met “DigestZen”
DigestZen heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel. Het is rustgevend voor de darmen, ondersteunt het metabolisme en kan brandend maagzuur verzachten.

Immuunsysteem en grenzen met “Frankincense”
De Frankincense heeft zowel een positieve invloed op de emotionele balans als op het immuunsysteem. Daarnaast op het zenuwstelsel en de huid. Bovendien bezit het herstellende en kalmerende eigenschappen.

Rust met Lavendel
Lavendel werkt ontspannend en kalmerend. Maar is zeker ook te gebruiken bij hooikoorts.  Bij twijfel, gebruik dan lavendel.

Zuiveren en afweer met “OnGuard”
Hetzelfde als de Frankincense is de on guard ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Daarbij kan het ook worden gebruikt om de atmosfeer te zuiveren met een diffuser. Tot slot ruikt de OnGuard heel erg lekker.

Sterke oxidant Oregano
Oregano is de heetste olie. Daarom moet deze altijd verdund worden met kokosolie. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem en het ademhalingssysteem, op spieren en botten. Bij ontstekingen is deze olie m.b.v. een capsule in te nemen als sterke antioxidant.

Verkoeling en afvoeren met “Pepermunt”
In het bijzonder ruik en smaakt de pepermunt erg lekker. Het wordt veel gebruikt in tandpasta en kauwgom. Pepermunt werkt verkoelend en heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en op de ademhaling. Je kan een beetje in je mond doen bij een slechte adem. Ook helpt het goed bij een verstopte neus en verkoudheid. Tot slot kan het ook worden gebruikt bij spieren, botten en de huid.

Stofwisseling en stemming verhogen “Slim & Sassy”
Deze olie heeft een positieve invloed op de stofwisseling en verhoogt je stemming. Daarnaast kan het helpen om af te vallen doordat het de eetlust verminderd. Ook zorgt het voor balans in je metabolisme.

Huidproblemen gebruik “Melaleuca (TeaTree)”
Eén van de beste middelen tegen huidproblemen is Tea Tree. Want het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast heeft het reinigende en herstellende eigenschappen met name voor de huid. Ook is het toepasbaar bij hoofdluis, hooikoorts, schimmel infecties en eczeem.

Wil jij weten wat de oliën voor jou welzijn kunnen betekenen? Neem dan contact op met Joan Piersma.