Hoe jouw eigen lichaam je weer op de rails kan zetten

Je hebt het druk met zorgen, met werken en met jezelf verantwoordelijk voelen voor bepaalde situaties. Maar je doet het allemaal graag. Toch? (of eh… inmiddels al niet meer zo graag?) En dan, héél langzaam sluipen de klachten in je lichaam.

  • Je bent moe;
  • Bent in mineur;
  • Het plezier is vaker weg dan dat het er is;
  • Hoofpijn, rugpijn;
  • Je rent achter jezelf aan.

En wat doe je? Waarschijnlijk ga je dóór omdat het er nu eenmaal bij hoort. Of je slikt een medicijn waardoor het even goed gaat. Maar dan begint het opnieuw. Al dan niet op een andere plek. De vicieuze cirkel is in gang gezet.

Eigenlijk, als je even goed bij jezelf voelt, snap je het: je verwaarloost jezelf. En dat is schrikken. Ik heb het nu niet over voeding en uiterlijke verzorging. Maar ik bedoel het vertroebelen van het contact tussen jouw lichaam en jouw geest. Het is vervuild met de stress. Klinkt raar, maar zo werkt dat nu eenmaal. Toch goed om te weten: dan kunnen we er namelijk wat aan doen!

Ontspanning!  

Door massage versterk je je immuunsysteem: je afweer wordt beter en je krijgt stoffen als serotonine en oxytocine in je bloed. Die verlagen de stresshormonen en maken dat je je beter gaat voelen. Door massage stroomt je bloed beter door. Hierdoor komen zuurstof, voedings- en hormoonstoffen dieper in het weefsel. En die hebben we oh zo hard nodig.

Door de massage laat je ook de spanning los, die inmiddels is opgeslagen in je spieren (Logisch dat je dan klachten krijgt!). Ook wordt het contact met lichaam en geest weer helder door massage. Het klinkt raar en is toch weer logisch. Je voelt nu weer wat je wílt doen. En hóé je het moet doen. Je bent beter in staat om bewuste keuzes te maken.

Door de jaren heen heb ik het keer op keer zien gebeuren bij mijn cliënten. Mijn klanten zitten beter in hun vel en kunnen door nieuwe inzichten zelfs klachten voorkomen. Wat heb ik toch een mooi beroep!


Wil je ook eens ervaren wat een massage voor jou betekent?
Probeer het dan eens.

Voor de maand februari wil ik je een aanbieding doen. In deze maand kan je  een set van 3 behandelingen van 1 uur bij mij afspreken voor € 172,50. Deze set  is in 4 maanden te plannen. Als leuk presentje krijg je nog een fijne handcrème (tas-tube) cadeau ter waarde van € 4,95!

Deze handcrème mag dagelijks gebruikt worden. Het is een rijke emulsie om de handen te verzorgen en beschermen. Het trekt snel in de huid en ruikt heerlijk naar de Provence. Het is een natuurlijk product op basis van o.a. ongebleekte bijenwas, lindebloesem, korenbloem met etherische olie van ylang ylang, citroen en citroengras.

Als je nog vragen hebt of toe bent aan ontspanning, dan kun je me altijd mailen. Hoor graag van je! Groetjes, Joan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *