31 januari 2019

Consulten

Onze gezondheid wordt voortdurend op de proef gesteld als gevolg van interne en externe factoren. Deze factoren zijn o.a. leefstijl, voedingsgewoonten, milieuomstandigheden en stress in de ruime zin van het woord. In de meeste gevallen weten we hier mee om te gaan, maar soms raken we in disbalans of worden we ziek. In deze periode die korter of langer duurt kunnen tekorten ontstaan aan vitaminen en mineralen of raakt een bepaald systeem (bijvoorbeeld de darmen of de lever met ontgifting) in ons lichaam zo in de war dat lichaam en geest er geen raad meer mee weten en de disbalans langer duurt dan we aankunnen. Indien je daar gezondheidsproblemen door ondervindt en daar uit wilt komen, kan ik je daarbij behulpzaam zijn.

Maken van een afspraak
Je hebt geen verwijzing nodig om mij als orthomoleculair therapeut te bezoeken. Je kunt mij telefonisch benaderen of via het contactformulier van de website of via email. Je telefonische aanvraag wordt aan mij doorgegeven waarna ik contact met je opneem. Via het contactformulier of email beantwoord ik je vraag zo snel als mogelijk, maar zeker binnen 2 dagen.

Het voorbereiden
Via de mail, contactformulier of telefoon heb je laten weten dat er behoefte is aan een orthomoleculair consult. We plannen een afspraak in en ik stuur je per mail een vragenlijst en de test neurotransmitters toe.

Behandeling
Tijdens het eerste consult van 50 minuten wordt er tijd besteed aan je vragen, klachten en ziektegeschiedenis en wat je wil bereiken. Het resultaat van het neurotransmitterprofiel wordt besproken. Indien nodig wordt er laboratoriumonderzoek (bloed, speeksel, ontlasting)in gang gezet. Wanneer de uitslagen er zijn wordt tijdens het vervolgconsult de therapie besproken. Kopieën van de uitslagen krijg je mee. Van het eerste consult wordt een behandelplan opgesteld en dit bestaat uit:
• Voeding- en leefstijladvies (stress, bewegen, motivatie)
• Afspraak over aanvullende laboratorium onderzoek
• Suppletie en/of fyto- en aromatherapie
• Begeleiding en coaching

Het behandelplan krijg je per email toegestuurd binnen 3 dagen na het consult. Een week na de start van het opvolgen van het behandelplan hebben we telefonisch contact om de start van je aanpassingen en je ervaring tot dan toe kort te bespreken.
Vervolgconsulten zijn in overleg en naar behoefte of wat nodig is af te spreken. Ook een vervolgconsult online (Telefonisch, Skype) is mogelijk. Zie daarvoor bij tarieven. Indien gewenst kan er overleg met de specialist of huisarts plaatsvinden.

Online contact
Na een eerste intakegesprek in mijn praktijk zijn online consulten mogelijk. Het voordeel van online consulten is dat je (reis)tijd bespaart, je wellicht geen oppas hoeft te regelen of (lang) vrij hoeft te nemen van je werk. Verder zijn alle condities en werkwijzen identiek als wanneer je op consult in mijn praktijk zou komen. Heb je een stok achter de deur nodig en wil je wekelijks contact? Dat is geen probleem. We overleggen wat voor jou wenselijk is.
Heb je behoefte aan email of Whatsapp contact tussendoor? Dat is geen probleem en onderdeel van het coachingtraject indien we dit hebben afgesproken. Als het korte vragen zijn help ik je snel weer verder op weg naar een gezond lichaam.

Hoe lang duurt het traject van orthomoleculaire ondersteuning?
Afhankelijk van de (aard van de) klacht(en) kan de ondersteuning uit 2 consulten bestaan of toch tot ongeveer 5 consulten tot gevolg hebben. In het geval dat ondersteuning langer gewenst is kan het tot 3 – 6 maanden duren. Verandering heeft tijd nodig, maar het resultaat zal blijvend zijn.